Lavida Aalsmeer

Relax the mind, Renew the body, Revive the soul


Training: Levenskunst

Je bent het verhaal dat je over jezelf vertelt. Hoe vertel jij het jouwe en waar leg je de accenten in jouw levensverhaal? In deze training zet je jouw leven op een rijtje en verzamel je kennis en vaardigheden om je nog meer in de kunst van het leven te bekwamen.

LevensKunst is een intensieve vitaliteitstraining van 4 dagen en 1 avond, op basis van o.a. NLP en Systemisch Werk.

Deze training is bedoeld voor mensen die: 

  • goed kunnen overleven, maar meer de kunst van leven willen ontdekken en in de praktijk willen brengen
  • zicht willen krijgen op verborgen belemmeringen vanuit het familiesysteem.
  • los willen komen uit oude, niet meer gewenste patronen.
  • in vrijheid hun eigen pad willen gaan.

Veel levensthema’s waar we in ons leven over struikelen of zelfs op stuklopen, hebben te maken met onze loyaliteit aan en liefde voor het familiesysteem. Voor de uitnodiging die wij als kind onbewust hebben ervaren om onze eigen plek in het systeem te verlaten, ‘gaten’ op te vullen en grote, te zware taken op ons te nemen, hebben we een hoge prijs betaald. Het heeft ons vanuit de overleving in de kinderjaren ook kracht en ontwikkeling van talenten en kwaliteiten opgeleverd. Levenskunst helpt je te kijken naar hoe je deze in je volwassen leven kunt inzetten als stapstenen in plaats van struikelblokken.

De training richt zich op het verleden (familie, geschiedenis), het heden (communicatie, relatie en gezondheid) en op de toekomst (wensen, doelen en zingeving).

  • Je wordt je bewust van onbewuste processen die een rol spelen in je communicatie en van hoe je omgaat met de gebeurtenissen in je leven.
  • Je leert jezelf te zien in de context van het grotere systeem waartoe je behoort: je familie, en je krijgt meer zicht op het ontstaan van patronen.
  • Je leert op een andere wijze te kijken naar dié delen van je verhaal die jou in het hier en nu nog veel energie, strijd, pijn en verdriet kosten.
  • Je (her)ontdekt je talenten en kwaliteiten en datgene dat jou kracht, plezier en energie geeft.

Alles is er op gericht om jouw mogelijkheden te vergroten om niet-effectieve patronen in het werk op privé te doorbreken en andere, effectieve keuzes te maken. Daarbij staat steeds voorop wat jouw wensen en doelen zijn en wat werkt voor jou. Door je te richten op je leerervaringen uit het verleden en mogelijkheden in de toekomst wordt het makkelijker het leven werkelijk te nemen, met alles erop en eraan en in contact te komen met je eigen wijsheid en kracht.

We werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, o.a. met NLP, Systemisch Werk, Mindfulness, Oplossingsgericht- en Lichaamswerk. Deze methodieken en technieken zorgen er vooral voor dat je de verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven en jouw geluk, dat je je richt op wat je wél wilt en kijkt naar wat jij daar zelf aan kunt doen. We maken in de training gebruik van verschillende creatieve technieken om bewustwording en beweging in je persoonlijk ontwikkelingsproces te ondersteunen.

Een training voor wie nog meer wil leren over de kunst van het leven. 

Vrijdag en zaterdag 9 en 10 april en vrijdag en zaterdag 23 en 24 april 2021, en een terugkomavond op vrijdag 4 ju

Locatie: Praktijk Lavida Aalsmeer, Oosteinderweg 59 WS, 1432 AD Aalsmeer

Trainers: 
Lidwien van den Broek, 
internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach, en begeleider en opleider in Systemisch Werk (familie- en organisatieopstellingen).
Marianne Buskermolen, Psychosociaal therapeute, communicatietrainer en coach.

Informatie en inschrijving: 06-24258620 of email: Lidwien@in-stappen.nl
Meer info:   https://www.in-stappen.nl/trainingen of   https://www.tco-aalsmeer.nl E-mailen